گلوتن یک ماده ی پروتئینی است که در برخی مواد غذایی وجود دارد و برخی افراد به آن حساس هستند، در این مقاله به این سوال پاسخ میدهیم که عسل نیز گلوتن دارد یا خیر؟
با ما همراه باشید.
گلوتن چیست؟
اولین سوالی که باید به آن پاسخ بدهیم این است که اساساً گلوتن چیست و آیا مضر است؟
گلوتن یک مادهی پروتئینی است که در اکثر محصولات مربوط به گندم یافت میشود. ویژگی گلوتن در این محصولات این است که به مانند «چسب» عمل کرده و به نگه داشتن گندم، جو، کاموت، اسپلت، فرو، دوروم، بلغور، چاودار و بلغور در کنار هم کمک میکند تا شکل آنها حفظ شود.
باید گفت به صورت کلی گلوتن مضر نیست و بسیاری از افراد در هضم آن دچار مشکل نمیشوند اما افرادی هستند که به گلوتن حساس هستند و به آن واکنش نشان میدهند، برای مثال افراد مبتلا به بیماری سلیاک نمیتوانند گلوتن را هضم کنند، چرا که باعث میشود روده کوچک به شدت به گلوتن حساس شود. از دیگر بیماریهایی که به گلوتن حساس است بیماری سندرم روده تحریکپذیر است. از علائم واکنش به گلوتن نفخ، درد شکم، گاز یا اسهال می باشد.
آیا عسل گلوتن دارد؟
عسل یکی از خوراکی های خوشمزه و البته مفیدی است که انواع مختلفی از دستهی عسل چند گیاه یا عسل چهل گیاه تا تک گیاه دارد و بسیاری از افراد آن را در رژیم غذایی روزانه خود قرار میدهند اما برای افرادی که به این ماده حساس هستند این سوال وجود دارد که آیا عسل گلوتن دارد؟
عسلی که طبیعی و خام باشد بدون گلوتن است چرا که به محصولات گندم مرتبط نیست. اما باید گفت عسلی که در کارخانههایی که غذاهای حاوی گلوتن نیز در آنها تولید می شود، فرآوری میشود، احتمال آلودگی به این ماده وجود دارد. علاوه بر این، موادی مانند خردل عسل یا سس عسل میتواند حاوی گلوتن باشد. برای اطمینان از وجود یا عدم وجود این ماده میتوانید از توضیحات برچسب محصول استفاده نمایید.
از دیگر عواملی که میتواند عسلها را حاوی گلوتن کند وجود کندوها در منطقهای است که دانههای گلوتن در آن رشد میکنند.
با توجه به این توضیحات اگر از دستهی افرادی هستید که گلوتن موجود در مواد غذایی برای شما بسیار با اهمیت است برای تهیهی عسل بدون گلوتن بهتر است حتماً در هنگام خرید برچسب محصول را مطالعه نمایید یا مشاورهی لازم را از فروشنده دریافت نمایید.