درمان خانگی نیش زنبورعسل

درمان نیش زنبورعسل

گاهی اوقات بعضی افراد توسط زنبور عسل نیش زده می‌شوند، نکته‌ای که وجود دارد این است که بدانیم علائم بدن بعد از نیش زنبور چیست و در صورت بروز نیش زدگی چه باید کرد؟ در این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم.
با ما همراه باشید.

واکنش‌های رایج بدن بعد از نیش زنبور

زمانی که افراد مورد نیش زدن واقع می‌شوند بدن عموماً واکنش‌های حساسیتی خفیفی و جزئی نشان می‌دهد که  شامل قرمزی شدید و افزایش تورم در محل نیش می شود. در مواقعی فرد ممکن است دچار واکنش‌های شدیدتری نیز شوند، این علائم عبارتند از:

  • پوست رنگ پریده
  • خارش شدید
  • تورم زبان و گلو
  • تنفس دشوار
  • ضربان نبض سریع
  • تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • سرگیجه
  • از دست دادن هوشیاری

در صورت مشاهده علائم واکنشی شدید باید از کمک‌های اضطراری استفاده کرد و کمک پزشک استفاده کرد.

درمان‌های خانگی نیش زنبور عسل

زمانی که توسط زنبورعسل نیش زده می‌شوید باید بدانید که روش‌های خانگی ساده‌ای برای درمان نیش آن وجود دارد، ابتدا اگر نیش زنبور روی پوست وجود دارد پیش از هر چیز  به کمک یک موچین ضدعفونی شده یا وسیله ای شبیه به آن، نیش زنبور را از روی پوست خارج نمایید. سپس از روش‌های خانگی زیر با استفاده از این مواد ساده که در هر خانه‌ای یافت می‌شود استفاده نمایید:

کمپرس سرد

کمپرس سرد یکی از روش‌هایی است که شاید بسیای از افراد از آن برای درمان جای نیش استفاده نمایند. کمپرس سرد را چند بار باید تکرار کنید تا موثر واقع شود.

 عسل

همانطور که همه می‌دانیم عسل از فرآورده‌های مستقیم زنبور عسل است، عسل با آنزیم هایی موجود خود بلافاصله سم ناشی از نیش زدگی را از بین می برد.همچنین اگر مقداری عسل طبیعی روی محل نیش زدگی زنبور به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار بگیرد سوزش، التهاب و خارش ناشی از نیش زدگی را از بین می‌برد.

جوش شیرین

جوش به علت خاصیت قلیایی دارد که در درمان واکنش‌های پس از نیش زدگی زنبور موثر است. برای این کار باید نصف قاشق غذاخوری جوش شیرین را در مقداری آب مخلوط کنید و از آن نوعی خمیر تهیه نمایید. با قرار دادن این خمیر  به مدت ۱۵ دقیقه می‌توان احساس خارش و سوزش و درد ناشی از نیش خوردگی زنبور درمان کند،

 پیاز و سیر

پیاز نیز یکی دیگر از موارد موثر در درمان نیش زدگی است. یک تکه پیاز را برش داده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی محل نیش زدگی قرار دهید تا  سوزش و التهاب را کاهش دهد. استفاده از سیر نیز می‌تواند برای درمان التهاب پس از نیش موثر باشد. توجه داشته باشید که سیر تنها باید ۲ـ۳ دقیقه روی پوست قرار بگیرد چرا که ممکن است باعث آسیب به پوست شود.

خمیر دندان

یکی دیگر از موادی که می‌توانید روی محل نیش زنبور قرار دهید خمیردندان بی رنگ یا سفید است. برای اثر بخشی این مورد باید چند بار آن را تکرار کنید.

زنبورعسل

آیا نیش زنبور مفید است یا خطرناک؟

یکی از سوالاتی که مطرح می‌شود این است که آیا نیش زنبور عسل خطرناک است یا حتی می‌تواند مفید باشد؟
نیش زنبور عسل ماده بی رنگ و مایعی اسیدی است. حاوی ترکیبات ضد التهابی، قند، مواد معدنی، آنزیم ها و آمینو اسیدها می باشد. اپی تراپی نوعی درمان دارویی با نیش زنبور عسل می باشد جالب است بدانید برای نیش زنبور عسل فوایدی نیز در نظر گرفته می‌شود:

خواص ضد التهابی

علت وجود ملیتین در آن دارای خاصیت ضد التهابی است. اگر این ماده در دوز بالا مصرف شود سبب درد و خارش می شود.

 فواید نیش زنبور عسل برای پوست

شاید برایتان جالب باشد که بدانید که از نیش زنبور عسل در تولید محصولات مراقبت از پوست مانند مرطوب کننده‌ها و سرم پوست نیز مورد استفاده می‌شود. این مواد خاصیت ضد باکتریایی داشته و سبب کاهش چین و چروک می شوند.

  سیستم ایمنی بدن

از دیگر فواید دیگر نیش زنبور عسل تنظیم نمودن و متعادل کردن سیستم ایمنی بدن است چرا که زنبور با تولید آنتی بادی در بدن سبب تحریک آن می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با ما در تماس باشید