همانطور که بسیاری از ما میدانیم عسل خواص زیادی برای سلامتی دارد. یکی از مشکلاتی که برای سلامتی برخی افراد مخصوصاً سالمندان میتواند اتفاق بیفتد آلزایمر یا از دست دادن حافظه است. در این مقاله به این میپردازیم که چطور عسل میتواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.
با ما همراه باشید.
آلزایمر چیست؟
همهی ما تا حدودی با بیماری آلزایمر آشنا هستیم. آلزایمر بیماری مربوط به مغز است که مخصوصاً بخش حافظه را تحت تاثیر قرار میدهد. در واقع این بیماری عصبی میتواند موجب مرگ سلولهای مغزی شود که در نتیجه نیروی شناخت فرد به مرور از بین خواهد رفت. این بیماری در ابتدا خفیف بوده و سپس شدید تر میشود.
به طور کلی از بین عوامل مختلف ابتلا به آلزایمر مهمترین دلایل ابتلا به آن را باید موارد زیر دانست:
- بازهی سنی: با اینکه امکان ابتلا به آلزایمر برای سنین پایین تر هم وجود دارد اما بیشتر افراد مبتلا، دارای سنین بالای ۶۵ سال میباشند.
- ژنتیک: ممکن است از اعضای خانوادهی فرد سابقهی ابتلا به این بیماری را داشته باشند.
چطور میتوان بروز این بیماری را تشخیص داد؟
به طور کلی عواملی وجود دارند که با مشاهدهی آنها میتوان به احتمال بروز این بیماری پی برد. این عوامل دستهبندیهای مختلفی دارند؛
اختلال در حافظه مثل فراموش کردن مکان اشیا یا نام افراد و… ، اختلالات شناختی مانند؛ مشکل داشتن در کارهای روزانه مثل نوشتن، حرف زدن و… از نشانههای آلزایمر است. گاهی اختلالات شخصیتی مانند؛ از دست دادن انگیزه، زودرنج شدن و… نیز میتواند در کنار علائم دیگر از نشانههای این بیماری باشد.
خواص عسل برای آلزایمر
برای درمان و پیشگیری از آلزایمر علاوه بر درمانهای پزشکی میتوان از درمانهای خوراکی نیز بهره برد. این موضوع مخصوصاً در مورد پیشگیری از این بیماری موثر است. یکی از این راهها درمان خوراکی عسل درمانی برای آلزایمر است.
عسل ماده ای خوراکی است که دارای خواص مختلفی است. یکی از خواص عسل کمک به پیشگیری از بیماری آلزایمر است. ویتامینهای موجود در عسل باعث تقوت حافظه و حتی افزایش هوش در سنین بالا میشود. همچنین عسل میتواند باعث جذب سریعتر کلسیم در بدن شود. کلسیم مادهای است که در میزان قدرت فکر و تصمیمگیری موثر است. همچنین گلوکز و فروکتوز که نوعی قند مفید است میتواند حدود ۶ تا ۸ ساعت مغز را فعال نگه میدارد. به همین دلیل است که استفاده از عسل در سبد غذایی روزانه امکان ابتلا به آلزایمر را در سنین بالاتر کاهش میدهد.
بهترین روش استفاده مصرف منظم در وعده صبحانه یا میانوعده است.
عسلهای طبیعی انواع مختلفی دارند اما برای تقویت حافظه عسلهای بهارنارنج، عسل یونجه، عسل سیاه دانه و عسل گون مفید تر شناخته شده اند.