منابع غذایی حاوی پروبیوتیک

خرید معجون عسل و گردو

پروبیوتیک از عناصری است که بدن ما برای حفظ سلامتی به آن احتیاج دارد، در این مقاله به آشنایی با پروبیوتیک و اینکه چه منابع غذایی حاوی پروبیوتیک هستند می‌پردازیم.
با ما همراه باشید.

پروبیوتیک چیست؟

همه‌ی ما احساس ناخوشایندی به باکتری‌ها داریم و آ‌ن‌ها را عامل آلودگی‌ها و بیماری‌ها می‌دانیم اما باید گفت دسته‌ای از باکتری‌ها هستند که برای بدن مفید و لازم هستند. پروبیوتیک‌ از باکتری‌های زنده خوب و یا مخمرها ساخته می‌شود. باید گفت در حالت عادی به صورت نرمال این باکتری‌های مفید در بدن وجود دارند. این باکتری‌های خوب در ازبین بردن باکتری‌های بد موثر هستند و باعث می‌شوند بین باکتری‌های خوب و بد داخل بدن تعادل برقرار شود اما گاهی اوقات میزان پروبیوتیک در بدن کاهش پیدا می‌کند که علائم به شرح زیر است، همچنین باید گفت کمبود پروبیوتیک با مصرف برخی مواد خوراکی که در ادامه به آن اشاره می‌شود جبران می‌شود.

علائم کمبود پروبیوتیک

موارد زیر از مهم‌ترین علائم کمبود پروبیوتیک در بدن است:

  • مشکلات نفخ، التهاب، اسهال، یبوست
  • اضافه وزن یا کمبود وزن
  •  اضطراب ، میگرن
  • عفونت های دستگاه ادراری
  • آلرژی غذایی یا حساسیت غذایی
  • اگزما یا خارش پوست و آکنه
  • بیش فعالی
  • اختلالات اوتیسم

خواص پروبیوتیک

پروبیوتیک خواص مختلفی برای بدن دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

بهبود بیماری‌های اعصاب و روان: پروبیوتیک در درمان و بهبود بیماری‌ها و اختلالاتی همچون اوتیسم اختلال وسواس، اضطراب و افسردگی و عدم تمرکز و فراموشی موثر است.

محافظت از قلب: پروبیوتیک‌ها از ابتلا به فشارخون بالا و کلسترول که هر دو از عوامل بیماری‌ قلبی هستند پیشگیری می‌کنند.

بهبود آسم و آلرژی: باید گفت که بعضی از باکتری‌های پروبیوتیک سبب کاهش شدت عوارض و علائم آسم می‌شوند.

درمان اسهال: یکی دیگر از خواص استفاده از مواد پروبیوتیکی درمان اسهال است.

تقویت سیستم ایمنی: پروبیوتیک به عنوان یک باکتری خوب مانع رشد و تکثیر باکتری‌های بد می‌شود و در نتیجه سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

کمک به دستگاه گوارش: از دیگر فواید پروبیوتیک‌ها این است که التهاب‌های روده‌ای را مهار کند.

چه غذاهایی پروبیوتیک دارند؟

کمبود پروبیوتیک در بدن را می‌توان با مصرف خوراکی‌ها و غذاهایی که دارای این ماده هستند جبران کرد:

 ماست و پنیر نرم شده

ماست که یکی از مواد لبنی است حاوی پروبیوتیک است که یکی از مواد غذایی حاوی این ماده محسوب می‌شود. همچنین پنیر نرم یا نوع خاصی از پنیر نرم تخمیر شده، مثل گودا حاوی پروبیوتیک است.

عسل و ژل رویال

در عسل‌های تازه، میکروارگانیسم‌های مفیدی وجود دارد که در واقع توسط زنبورعسل در حین تولید به آن اضافه می‌کند که در واقع آن‌ها پروبیوتیک هستند. ژل رویال نیز از دیگر فرآورده‌های زنبور عسل است که حاوی پروبیوتیک است، گفته می‌شود مصرف ژل رویال تنها زمانی می تواند در تامین مواد پروبیوتیک مورد نیاز بدن موثر باشد که به صورت متوالی مصرف شود.

 سوپ میسو

از دیگر خوراکی‌های حاوی پروبیوتیک سوپ میسو است که از لوبیای سویا تخمیر شده درست می‌شود و یکی از منابع مهم پروبیوتیک محسوب می‌شود.

کلم آب پز

یکی از غذاهای مرسوم آلمانی‌ها کلم آب‌پز است که از کلم تخمیر شده درست می‌شود به همین دلیل این غذا نیز سرشار از پروبیوتیک است.

 نان های پخت شده با خمیر ترش

نان خمیر ترش نیز از دیگر منابع سرشار از پروبیوتیک است.

 خیار شور دارای پروبیوتیک

شاید جالب باشید که بدانید خیارشور نیز از دیگر منابع غذایی حاوی پروبیوتیک است. البته باید بدانید خیارشوری حاوی پروبیوتیک است که به صورت طبیعی تخمیر شده و سرکه در فرآیند تولید آن استفاده نشده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonبا ما در تماس باشید